Mayıs ayının gelmesiyle birlikte Uluslararası Müzik Festivali “Operalia” Astana’da bir kez daha kapılarını açacak. Festival 16 Mayıs’ta Astana Operası sahnesinde başlayacak ve 13 Temmuz’a kadar sürecek. Bu süre zarfında canlı opera ve bale hikayeleri canlanacak ve halka heyecan verici konser programları sunulacak. Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Enformasyon Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen festivalde İtalya, Bulgaristan, Çin, Moğolistan, Rusya ve tabii ki Kazakistan’dan sanatçıları bir araya getiren 30’dan fazla etkinlik yer alacak.
20-21 Haziran tarihlerinde özel bir etkinlik, sezona renk katan Altynai Asylmuratova’nın yönettiği P. Çaykovski’nin “Uyuyan Güzel” balesinin prömiyeri olacak. Çin ve Rusya’dan bale yıldızları, 29 Haziran’da Gala Balesi’nde sahne alacak. Burada halk, Çin Ulusal Balesi baş solisti Zhuming Chen, Çin Ulusal Balesi baş solisti Meng Ying Fang, Mariinsky Tiyatrosu baş dansçısı Filipp Stepin ve Mariinsky Tiyatrosu bale dansçısı Alisa Barinova’nın çalışmalarıyla tanışacak. Ve son olarak festival görkemli bir şekilde sona erecek: Tiyatronun şefi Alan Buribaev’in yönetimindeki festivalin final akorları, yüksek sanata yazılmış ciddi bir ilahi gibi duyulacak!
Operalia 2025, iki ay boyunca her etkinliğin bir öncekinden farklı olacağı gerçek bir kültürel maratona dönüşecek. Astana Operası, yirmi yılı aşkın süredir devam eden festivale üçüncü kez ev sahipliği yapıyor.
Yorum yazabilirsiniz