Hindistan’ın Goa kentinde 26 Kasım’da sona eren turnuvada Dünya Satranç Kupası’nı 19 yaşındaki Özbekistanlı Javokhir Sindarov kazandı.
Uluslararası Satranç Federasyonu’na göre, finalde Çinli Wei Yi’yi mağlup etti. Her iki finalist de 2026 Adaylar Turnuvası’na katılım elde etti.
Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanlığı Olimpiyatları’nın açılış töreninde yaptığı konuşmayı yarıda keserek sporcuyu tebrik etti.
Javokhir Sindarov, 28 Mart – 16 Nisan tarihleri arasında Kıbrıs’ta düzenlenecek Adaylar Turnuvası’nda yarışacak ve kazanan, Hindistan’ın son dünya şampiyonu Gukesh Dommaraj ile karşılaşacak.
Karagandalı satranç oyuncusunun Hindistan’daki Dünya Şampiyonası’nda üç madalya kazandığı daha önce bildirilmişti.


Yorum yazabilirsiniz