Özbekistan Turizm Komitesi Başkan Yardımcısı S. Taciev, Çuvaş Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma ve Mülkiyet İlişkileri Bakanı Larisa Rafikova ile çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Görüşmelerde taraflar, turizm alanında ikili iş birliğinin geliştirilmesi ve bir dizi ortak girişim planladı.
Toplantının ana gündemlerinden biri, bölgeler arasındaki ulaşım erişilebilirliğinin artırılması oldu. Katılımcılar, Çeboksar ile Özbekistan’ın başlıca turistik merkezleri – Taşkent, Semerkand, Buhara ve Urgenç – arasında doğrudan hava bağlantısının kurulmasının önemini vurguladı. Taraflara göre, doğrudan uçuşların açılması turist akışını artıracak ve seyahatleri daha rahat hale getirecek.
Toplantıda Özbek tarafı ayrıca ülkenin turizm potansiyelini tanıttı. Özellikle Büyük İpek Yolu şehirlerine yönelik kültürel ve eğitim rotaları, sağlık ve spa turizmi olanakları ile dağ ve endüstriyel turizm imkanlarına dikkat çekildi.
Görüşmelerin sonucunda taraflar, iki bölgenin turizm potansiyelini tanıtmak için ortak bir yol haritası hazırlanması konusunda anlaştı. Söz konusu belge, tur operatörleri için bilgilendirme turlarının düzenlenmesini, sunumlar yapılmasını ve turizm bağlantılarını güçlendirmeyi amaçlayan diğer ortak etkinliklerin gerçekleştirilmesini öngörüyor.


Yorum yazabilirsiniz