Türkmenistan Devlet Sanat Akademisi’nde, Uluslararası Kadınlar Günü’ne adanmış “Sanat Dünyasının Baharı” adlı bir sergi açıldı.

Sergide yer alan sanat eserlerinde çiçekler bolca yer aldı. Güller, papatyalar, gladyoller, irisler, gelincikler, resimler ve halılarda güzellikleriyle sergilenirken, ziyaretçileri kendilerine çekiyordu. Serginin dikkat çeken bir parçası, Türkmenistan’ın halk sanatçısı ve seramik sanatçısı Dursunsoltan Muhammedova’nın eserleri oldu. O, aynı zamanda başarılı bir ressam olarak da sergide yer aldı.
Sergide ayrıca, altı modelden oluşan modern gündelik ve özel gün kıyafetlerinden oluşan bir koleksiyon da sunuldu.
Halı bölümünden öğrenciler, üç stant boyunca sergilenen etkileyici halı çantalarıyla dikkat çekti.

“Sanat Dünyasının Baharı” sergisi, ismiyle tam bir uyum içinde olarak, tüm sanat dallarıyla ziyaretçilere neşeli bir atmosfer sundu. Ayrıca sergi açılışında gerçekleştirilen mini konser, ziyaretçilerin keyfini daha da arttırdı.

Yorum yazabilirsiniz