Türkiye’nin İstanbul kentinde, Şanghay İşbirliği Örgütü Özbekistan Kamu Diplomasisi Merkezi Direktörü Kabuljon Sabirov, Türkiye Özbekistan Kültür, Dayanışma ve İşbirliği Derneği Başkanı Çokay Kuçar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Barbaros Büyük Sağnak bir araya geldi.
Görüşmede, Özbekistan ile Türkiye arasındaki kültürel işbirliğinin daha da geliştirilmesi, iki ülkenin kardeş şehirleri potansiyelinin etkin bir şekilde kullanılması, kültürel değişim programlarının genişletilmesi ve halklar arasındaki dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi konuları ele alındı.
Görüşmede K. Sabirov, Şanghay İşbirliği Örgütü Kamu Diplomasisi Merkezi’nin faaliyetleri ve devam eden uluslararası kültür ve eğitim projeleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
Barbaros Büyük Sağnak, Merkezin çalışmalarını övdü ve iki ülke arasındaki kültürel bağları geliştirmek için ortak girişimlerde bulunmaya hazır olduğunu vurguladı.
Toplantının sonunda, sadece kültürel alanda değil, aynı zamanda bilimsel alanda da ortaklıkların geliştirilmesine yönelik girişimler ele alındı. Özellikle Türk halklarının atasözlerinden derlenen bir kitabın yayınlanması, genç bilim insanlarının bilimsel araştırma koleksiyonlarının yayınlanması ve düşünce kuruluşları arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi konuları ele alındı.
Toplantı samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşti. Taraflar, gelecekteki iş birliği alanlarını belirlediler ve pratik iş birliklerini daha da derinleştirme konusunda anlaştılar.


Yorum yazabilirsiniz