Kazakistan’ın başkenti Astana’daki Triatlon Parkı’nda, Azerbaycan’ın milli sanatı, müziği ve pehlivanlık geleneklerine adanan kültürel ve eğlence programı düzenlendi.

Etkinlik, Azerbaycanlıların “Hazar” Etnokültürel Birliği tarafından Astana Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Program kapsamında, Azerbaycan’ın tanınmış pehlivanlarından ve “El Pehlivanları” Spor Kulübü Kamu Birliği Başkanı Nureddin Beyleganlı, Astana sakinleri ve kenti ziyaret eden konuklar için özel gösteriler sundu.

“Hazar” Etnokültürel Birliği Başkanı Mahir Rzayev, bu tür etkinliklerin milli kültürün tanıtılması ve geleneklerin yaşatılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Rzayev, Kazakistan’da Azerbaycan halkının zengin kültürel mirasının ve milli geleneklerinin tanıtılmasına yönelik etkinliklerin önemine dikkat çekerek, Türk pehlivanlık geleneğinin yaşatılmasının genç nesiller için önemli bir örnek olduğunu ifade etti.

Etkinliğin müzik bölümünde, Azerbaycan’ın milli müzik aletlerinden tar ile eserler seslendiren Sadık Namazov sahne aldı. Ayrıca “Kadir” Dans Topluluğu, Azerbaycan’ın geleneksel halk danslarından oluşan özel bir gösteri sundu.

Etkinlik Azerbaycan’ın zengin kültürel mirasının tanıtılması, halklar arasındaki dostluk bağlarının güçlendirilmesi ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla düzenlendi

Yorum yazabilirsiniz